Borgermøde om lokalplanen bag idrætscampus

Cirka 65 mødte op til borgermøde om lokalplan 174 – bedre kendt som idrætscampus med nyt klubhus for Nykøbing FC på Østre Allé. Planens detaljer blev gennemgået, men det var hverken byggehøjden, antallet af parkeringspladser eller graden af bebyggelse nær fredskoven Vesterskoven, der var temaet for aftenens spørgsmål, da formand for teknik- og miljøudvalget Flemming Jantzen gav ordet til forsamlingen.
Temaet var derimod en række bekymringer fra de små foreninger og beboere i området, når ”den store” spiller i idrætscampus-planen, NFC, rykker ind.
Repræsentanter fra Nykøbing F. Bueskyttelaug erklærede sig grundlæggende positive overfor idrætscampus med en placering der, hvor lavet i mange år har skudt sine pile afsted.
- Vi vil gerne dele pladsen, men vi er bekymrede for, om planen tager de nødvendige sikkerhedshensyn, så vi kan skyde, som vi hidtil har gjort. Der er for eksempel brug for jordvolde, og det kan ikke nytte, at der skal gå stier tæt ved vores baner. Bliver der plads til os ville formand Jørgen Jensen vide.
Nykøbing Falster Politihundeforening gav også udtryk for, at klubben føler sig glemt i planlægningen af idrætscampus.
- Vi har været her siden 1984, men vi er slet ikke nævnt i campus-planen. Kan vi blive, hvor vi er, når der skal laves kunstgræsbaner i samme område? Hvordan passer vi ind ville Gorm Andersen vide.
Endnu en bekymring kom fra grundejerforeningen Skovbrynet, hvor medlemmer har adresse på Østre Allé – og det vil de gerne blive ved med.
- Vi har hørt, at dele af Østre Allé skal døbes om til Tage Nothlevvej. Vi er slet ikke interesserede i at skulle ud i sådan noget adressebøvl slog Ole Larsen fra Grundejerforeningen fast.
Et synspunkt der blev bakket op af indehaver af Danhostel Vesterskoven Lars Jensen, som var vært for borgermødet.
- Det er ikke uden konsekvenser for en virksomhed at skifte adresse anførte Lars Jensen og efterlyste en særlig høring, hvis politikerne overvejer at tillade et navneskifte på alléen.
En anden beboer på Østre Allé, Helene Ostermann Andersen frygter den øgede trafik, der vil komme sammen med idrætscampus, og hun ser gerne vejen ensrettet.
- VI har i forvejen svært ved at komme ud og ind med vores biler pga trafik siger hun.
Flemming Jantzen opfordrede dem alle til at sende indsigelserne, ønsker og kommentarer til Guldborgsund kommune inden høringsfristen udløb 29. januar.
Formand for NFC Rene F Sørensen kvitterede som den store spiller i planen for de smås indlæg ved at love at tage kontakt til dem alle, når lokalplanen er vedtaget og campus begynder at realiseres.
- Vi ønsker dialog, dialog og dialog. Vi har ingen ønsker om at få modstandere i denne proces, og vi er klar til at finde løsninger, så vi alle – store som små – kan få glæde af området. Jeg tror på at 80 % af vores bekymringer aldrig bliver til noget, så jeg håber at vores samarbejdspartnere vil bekymre sig mindre sagde Rene Sørensen efter mødet, som blev afviklet på godt 1 time.
Formanden kunne i øvrigt melde en dato ud for starten på etableringen af 2 nye kunstgræsbaner.
- Vi håber at gå i gang 1. juli og være færdige 1. december i år. Vi har brug for at vise fremdrift i projektet for at bevare fællesskabsfølelsen i klubben. Det har været en lang proces, og de mange frivillige, der arbejder i klubben, trænger til at se, at der sker noget mener Rene F Sørensen.
Han og resten af bestyrelsen mangler på nuværende tidspunkt 8 mio. kr af den del af finansieringen, NFC selv skal stå for. Det samlede budget er på 30 mio kr. – 15 fra kommunen og 15 fra klubben.
- Vi arbejder med at søge fonde og vi er meget tilfredse med forløbet. Måske har vi pengene hjemme i næste uge, måske går der 2 år. Vi ved det ikke, men jeg er helt rolig slog NFC formanden fast.